Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα για τον ΟΦΗ η UEFA

Στη χώρα μας αναμένεται να βρεθούν σήμερα ένας ή και περισσότεροι αξιωματούχοι της UEFA, με σκοπό να μπει ένα τέλος στην υπόθεση των αδειοδοτήσεων που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του. Η ΕΠΟ προτείνει να ελεγχθεί σε τρίτο βαθμό ο φάκελος του ΟΦΗ (με αντάλλαγμα την απόσυρση από τα πολιτικά δικαστήρια), καθώς και του Ηρακλή και των Τρικάλων, ωστόσο οι Κρητικοί και πιθανόν οι υπόλοιποι, αναμένεται να ζητήσουν άνοιγμα όλων των φακέλων.
Η ΕΠΟ φέρνει στην Αθήνα αξιωματούχους της UEFA προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων. Στόχος της ελληνικής ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια ώστε να μην του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, προτείνοντας παράλληλα να ελεγχθεί ο φάκελος των Κρητικών από τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ό,τι εκείνοι αποφανθούν, θα πρέπει έπειτα να θεωρηθεί και τελεσίδικο.
Στον ΟΦΗ από την άλλη, παραμένει αμφίβολο αν σκοπεύουν να αποδεχτούν την εν λόγω εξέλιξη. Αντίθετα, με διάφορες τοποθετήσεις τους, δηλώνουν πως αποδέχονται τον έλεγχο του φακέλου τους από την UEFA, αρκεί να ελεγχθούν οι φάκελοι όλων των ομάδων (και αυτών που αδειοδοτήθηκαν δηλαδή) και όχι μόνο ο δικός τους. Να σημειωθεί πως το ίδιο αναμένεται να προταθεί και για τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα, ωστόσο η απάντηση πιθανότατα θα είναι ίδια: άνοιγμα όλων των φακέλων!

Από σήμερα, λοιπόν, θα αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και δεν αποκλείεται, αν δεν ευοδωθούν οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης, να προχωρήσει η ΕΠΟ σε επιβολή κυρώσεων σε βάρος του ΟΦΗ.

Τέλος, σήμερα ή αύριο το αργότερο, αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι ομάδες που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων.

Επιστολή των Μετόχων του ΟΦΗ στη FIFA

Ο Σύλλογος Μετόχων του ΟΦΗ με επιστολή του στη FIFA, στηριζόμενος στο γεγονός ότι η ΕΠΟ είναι κλειστή και δεν μπορεί μέσω της διοργανώτριας αρχής να ενημερώσει τα διεθνή όργανα κάνει λόγο για δικαίωμα του ΟΦΗ να στραφεί στα πολιτικά δικαστήρια ενώ τονίζει και την μη νόμιμη σύνθεση της επιτροπής. H επιστολή έχει τίτλο "Η νομική θέση του ΟΦΗ και το δικαίωμα του στη προσφυγή" Στο πρώτο μέρος της επιστολής αναφέρεται το γεγονός πως ο ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 3η θέση και έτσι έχει κάποια δικαιώματα μέσω αυτής ώστε να διεκδικήσει την άνοδο του στην superleague. Aκόμα αναφέρεται στην διαδικασία της αδειοδότησης, και πως ο ΟΦΗ κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις 21/3/2011, την απόρριψη του φακέλου καθώς και τις ενστάσεις για την σύνθεση της επιτροπής και την ακαταλληλότητα της.

Στο δεύτερο μέρος της επιστολής γίνεται λόγος για την παράνομη σύνθεση της επιτροπής καθώς μέλος της εργαζόταν σε ΠΑΕ και ετσι αναλύει το ασυμβίβαστο της συμμετοχής στη σύνθεση της επιτροπής, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο γεγονός πως αυτό το μέλος ήταν ελεγκτής της ΕΠΟ από το 1993, πράγμα που δεν συνάδει με τους κανονισμούς. Ακόμα τονίζει την εξόφληση των παικτών και την προγραμματισμένη αύξηση Μ.Κ. και ρίχνει ευθύνες στην ΕΠΟ για την απόρριψη της επανεξέτασης χωρίς να επιληφθεί του θέματος η αρμόδια επιτροπή. Στο τελευταίο μέρος της επιστολής αναλύεται η νομική θέση των μετόχων για το δικαίωμα στην προσφυγή, εξηγεί ότι δεν είναι παράνομη η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αναφέρει τον Ηρακλή και το CAS και προτείνει την ενημέρωση τους από την κα Πασκε που ήρθε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου