Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η UEFA - στον αέρα τα πρωταθλήματα

Υπό τον έλεγχο της UEFA θα τεθεί σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια. Μια προσφυγή που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα συνολικά διότι λόγω αυτής και με δεδομένο ότι η κύρια αγωγή θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο (τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 7 Ιουλίου) δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League και να ξεκινήσει κανένα από τα πρωταθλήματα όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, ακόμη και της Super League.


Περί όλων αυτών ενημέρωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή στη συνάντησή τους χθες και μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι έχει ενημερώσει τις FIFA και UEFA για την προσφυγή της κρητικής ομάδας. Φέρεται, μάλιστα, ειπών πως εντός των ημερών αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της UEFA για να επιληφθεί συνολικά της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με πηγές της ομοσπονδίας, ο κ. Πιλάβιος εξήγησε στον κ. Μπιτσαξή πως επέλεξε τη λύση της αναστολής των λειτουργιών της ΕΠΟ λόγω της προσφυγής του ΟΦΗ, αλλά και για να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στο ποδόσφαιρο και ακόμη γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί από μόνος του την όλη κατάσταση. Εξ αυτού του λόγου, μάλιστα, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική η σημερινή συνάντηση ΕΠΟ, λιγκών και ΠΣΑΠ.

Από την ΕΠΟ ελέχθη ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν 21 ομάδες με πλαστές ενημερότητες και απάντησε ότι 21 είναι οι ομάδες για τις οποίες δεν έχουν απαντήσει ακόμη οι ΔΟΥ και το ΙΚΑ για το αν είναι γνήσια τα έγγραφά τους. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είπε ότι η αναστολή λειτουργίας δεν σημαίνει παραγραφή των πλαστών ενημεροτήτων.

Οσο για τις αδειοδοτήσεις, λέγεται από την ΕΠΟ ότι ζητήθηκε από τον κ. Πιλάβιο διαφάνεια, δηλαδή όλοι οι φάκελοι στη δημοσιότητα, και αυτός απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση αν συμφωνήσουν οι ομάδες, ενώ ειπώθηκε και ότι μελετούνται αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης της ΕΠΟ, το οποίο μάλλον θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η UEFA ή στελέχη της θα μετέχουν στις επιτροπές της ΕΠΟ.

«Συζητήσαμε σε βάθος αναλυτικά όλα τα θέματα που σήμερα απασχολούν το ποδόσφαιρο στην προσπάθεια προς εξυγίανση και για άλλη μια φορά ερευνήσαμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε μια καινούργια βάση» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπιτσαξής.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε πως «αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι το να αφυπνίσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου για να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα καλύτερα γι' αυτό που αγαπάμε. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι παραγόντων και των απλών ανθρώπων κατάλαβε ότι έγινε προσπάθεια επίλυσης και όχι συγκάλυψης».

Στον εισαγγελέα οι ενημερότητες

Το πρωί ο Σοφοκλής Πιλάβιος παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, τους φακέλους με τις ενημερότητες των ΠΑΕ/ΤΑΠ, που ελέγχθηκαν πρόσφατα από την τριμελή επιτροπή. Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι υπάρχει κι άλλη ΠΑΕ της Super League -εκτός από τον Ηρακλή- που έχει πρόβλημα, όπως επίσης και ομάδας από τη Football League.

Ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει ποινικά τις υπηρεσίες (υποκαταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ), που μέχρι τώρα αρνήθηκαν και δεν απάντησαν στα αιτήματα της ομοσπονδίας και, όπως είπε, θα έχει απαντήσεις εντός τριών ημερών.

Ακόμη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας εκτός από τις πλαστές φορολογικές - ασφαλιστικές ενημερότητες και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά. Επίσης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε στοιχεία για τις παρεμβάσεις που διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής επιχειρούν στο έργο της ΕΠΟ και του ίδιου και οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν σ' αυτόν λειτουργία και αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους επικείμενους κανονισμούς.

Ο κ. Κανελλόπουλος ζήτησε να ενημερώνεται για κάθε παρέμβαση που δέχεται από δημόσιο πρόσωπο είτε ανήκει στον αθλητικό είτε στον πολιτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου