Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΟΦΗ

Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς των εθνικών επαγγελματικών κατηγοριών είχε την Τρίτη στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια, από τη Superleague παρέστησαν ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, και ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός.
Την Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Σπύρος Καλογιάννης, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε γρηγορότερα από όλους κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις, όντας ο μοναδικός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Μια γροθιά οι φορείς, τελευταίο «καμπανάκι» στον ΟΦΗ

Με την παρακάτω τοποθέτησή τους, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ζητούν από τον ΟΦΗ να συνετιστεί και να πορευτεί βάσει των νόμων και του καταστατικού του ποδοσφαίρου και να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ, αλλιώς θα κινδυνέψει άμεσα με αποβολή από τα πρωταθλήματα...

Ολοι οι μετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ομοσπονδίας για την επιβολή της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου του αθλήματος, όπως αυτό είναι κατοχυρωμένο στο νόμο.

Καταδίκασαν και καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές, λεκτικές επιθέσεις, απόπειρες εκφοβισμού και στοχοποιήσεις εναντίον του προέδρου, των μελών του Δ.Σ. και στελεχών της ΕΠΟ και δήλωσαν αλληλέγγυοι με την ομοσπονδία για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της.

Δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν ενώπιον όλων των αρχών την αυτονομία της ΕΠΟ όπως αυτή εκφράζεται μέσω του καταστατικού και των κανονισμών της και θα συνεργαστούν άψογα με τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές (σ.σ: FIFA, UEFA) αν αυτό απαιτηθεί.

Καλούν την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις ομάδες και καθένα που συμμετέχει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι να απέχει άμεσα από κάθε ενέργεια που θέτει εν αμφιβόλω το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος όπως αυτό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο...

Γιαννακόπουλος: «Καλό κλίμα, διάθεση για λύσεις»

Ο Γιαννακόπουλος που όπως προαναφέραμε ήταν ο μόνος που έκανε δηλώσεις τόνισε κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΕΠΟ: «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε να νιώθουν καλά οι ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να τονίσω ότι το σίγουρο είναι πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση για να βρεθούν λύσεις.

Για τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει να βρουν τρόπο να ηρεμήσουν, για να ξέρουν τι γίνεται. Τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πολλά και πρέπει να λυθούν.

Υπήρχαν συμφωνίες και διαφωνίες, όμως σημασία έχει ότι μπορούμε να τα συζητήσουμε» είπε ο «Stelios».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου