Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στην τελική ευθεία πλέον το θέμα του ΟΦΗ

Έφτασε η δεύτερη επιτροπή της UEFA για το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης

Τριμελής αντιπροσωπεία της UEFA, αποτελούμενη από ειδικούς στα θέματα αδειοδότησης, βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει τελεσίδικα αν ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα πληρούν ή όχι τα κριτήρια. Στα χέρια του Σοφοκλή Πιλάβιου και ο ολοκληρωμένος –πλέον- φάκελος με τις πλαστογραφίες, ωστόσο παραμένει άγνωστο το είδος των ποινών που θα επιβληθούν στις εμπλεκόμενες ΠΑΕ.
Οι τρεις αξιωματούχοι της UEFA που βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, θεωρούνται ειδικοί στα θέματα των αδειοδοτήσεων, που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα. Σκοπός της επίσκεψής τους (που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Σοφοκλή Πιλάβιου) είναι ο έλεγχος των φακέλων του ΟΦΗ, του Ηρακλή και των Τρικάλων, οι οποίοι δεν αδειοδοτήθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ.
Η αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, θα γνωμοδοτήσει αν οι τρεις ΠΑΕ ορθώς δεν έλαβαν την άδεια συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου, ή πληρούσαν τελικά τις προϋποθέσεις (όπως οι ίδιες οι ομάδες ισχυρίζονται) και έπρεπε να αδειοδοτηθούν. Ο έλεγχος των φακέλων από τους αξιωματούχους της UEFA, θα λειτουργήσει σαν τρίτος βαθμός, που θα είναι και τελεσίδικος.

Ωστόσο, επειδή το «αγκάθι» για την ΕΠΟ αποτελεί κυρίως ο ΟΦΗ λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, με την επανεξέταση του φακέλου του και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα του ζητηθεί η απόσυρση της προσφυγής. Κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πράξουν οι Κρητικοί, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση απειλούνται με αποβολή απ’ όλες τις διοργανώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κάλεσε την Τρίτη το πρωί τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για να του παραδώσει τα υπόλοιπα (αυτά που αδυνατούσε να παραλάβει η ίδια η ομοσπονδία) των φακέλων με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται 21 ομάδες, οι οποίες είτε κατέθεσαν πλαστά έγγραφα, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου, είτε κατέθεσαν γνήσια αλλά καθυστερημένα.

Οι ομάδες ενδέχεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα, ενώ οι φάκελοι θα διαβιβαστούν άμεσα στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών η οποία θα προχωρήσει αρχικά σε αναστολή δελτίων. Από εκεί και πέρα, το ποιες θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στις ομάδες (πρόστιμο ή υποβιβασμός) παραμένει άγνωστο, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται θα κινηθεί η ποινική δικαιοσύνη.



Επαναλειτουργεί η ΕΠΟ;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν και πάλι οι πύλες την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αφού η "καυτή πατάτα" που αποτελεί το θέμα του ΟΦΗ, θα την κρατήσουν μαζί με την UEFA.

Που σημαίνει πως όποια απόφαση πάρει μελλοντικά η ΕΠΟ, θα έχει την στήριξη της UEFA. Οι ημερομηνίες πιέζουν και η Ομοσπονδία δεν μπορεί να μείνει για πολλές ακόμη ημέρες σε αδράνεια. Πρέπει να επικυρωθούν βαθμολογίες, να γίνουν πλέι οφ και βέβαια να ξεκαθαρίσουν τα φλέγοντα ζητήματα των αδειοδοτήσεων και των ενημεροτήτων. Όμως το μεγάλο αγκάθι που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΠΟ είναι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό.

Τα δύο μεγάλα μαγαζιά της χώρας. Σε περίπτωση που δεν λύσει τα προβλήματα της η Ομοσπονδία, τότε η UEFA δε θα επιτρέψει τη συμμετοχή των δύο αυτών ομάδων στο Champions League και των υπολοίπων στο Europe League.

Τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου με δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις την επόμενη σαιζόν και να ξεκινήσουν άμεσα τα πλέι – οφ στην Football League. Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι πρέπει ο Ηρακλής να τιμωρηθεί με πρόστιμο και όχι δυσφήμηση του αθλήματος.

"Μέσα στο συγκινητικό του λόγο για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος πρότεινε -μεταξύ άλλων- και το εξής: Να ισχύσει η αδειοδότηση μόνο για τις πέντε ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Αυτό θα προτείνω εγώ. Να τεθεί θέμα αδειοδότησης, μόνο τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, για το θέμα με τις πλαστές ενημερότητες, όλες οι υποθέσεις να πάνε στο άρθρο 20 που προβλέπει πρόστιμο και όχι στο άρθρο που μιλάει για δυσφήμιση του αθλήματος. Την επόμενη ημέρα να επικυρωθούν οι βαθμολογικοί πίνακες και την Τετάρτη να ξεκινήσουν τα πλέι οφ στη Β’ εθνική.

Αυτό θα προτείνω εγώ. Θα αδικηθούν φυσικά κάποιοι, όπως οι ομάδες που ευνοήθηκαν με τις πρόσφατες αποφάσεις. Τον υπάλληλο τον έχουν σε αργία. Δεν τον έδιωξαν. Ίσως να κρατάει κάποιους στο χέρι. Εγώ ζήτησα έλεγχο τριετίας για τις ενημερότητες που κατέθεσαν οι ΠΑΕ για να κάνουν μεταγραφές, γιατί υποψιάζομαι ότι στην επιτροπή μεταγραφών γινόταν πανηγύρι" ήταν τα λόγια του Βασίλη Χατζηαποστόλου.

Πηγή : Sport-fm & xxsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου